Vechtse Tuinen

Boek Vechtse Paradijzen: vijftien historische tuinen en buitenplaatsen
Het boek Vechtse Paradijzen vertelt het verhaal van de tuinen van vijftien buitenplaatsen in de Vechtstreek. Deze vijftien buitenplaatsen zijn slechts enkele van de vele in de Vechtstreek: alleen al gemeente Stichtse Vecht telt 72 buitenplaatsen.
De vijftien buitenplaatsen in het boek zijn gekozen vanwege de verhalen die te vertellen zijn uit het verleden en heden en de manier waarop ze in beeld gebracht konden worden. Ook zijn sommige tuinen vooral opgenomen omdat ze ook te bezoeken zijn en bezoekers zo een idee en beeld kunnen krijgen van historische tuinen.

Meer informatie over deze buitenplaatsen
Op deze website geven we per buitenplaats achtergrond informatie waarvoor geen plaats was in het boek Vechtse Paradijzen, maar die wel interessant is om beschikbaar te maken. Bijvoorbeeld: Wat is er nog te zien of terug te vinden van verdwenen buitenplaatsen als Zijdebalen of Petersburg? Hoe zien buitenplaatsen er nu uit, en hoe was het vroeger? Ook treft u doorverwijzingen aan naar andere sites met meer informatie.

Op de kaart hieronder van de Vecht kunt u klikken op de groene en paarse rondjes met de cijfers. U komt dan uit bij een van de buitenplaatsen. Ook kunt u navigeren via het menu links. Wij geven hier per buitenplaats extra informatie.

De TheentuinMuiderslotPetersburgVreedenhoffVijverhoffGunstersteinSypesteinBoom en BoschGoudesteinDoornburghHuis ter MeerCommelinhof (park Vechtenstein)Slot ZuylenDaelwijck (Springertuin)Zijdebalen