Nieuwsarchief

Film Pronken en Ploeteren op Naar Buiten! in Museum Geelvinck Hinlopen

Over de relatie tussen stedelingen en hun buitenplaatsen is tot en met 4 februari 2013 de kleine tentoonstelling Naar Buiten! te zien in het Amsterdamse Museum Geelvinck Hinlopen Huis. Dit prachtige, voor velen onbekende historische pareltje aan de Amsterdamse grachten (met tuin!) is zeker een bezoekje waard. De documentaire Pronken en Ploeteren aan de Vecht is hier op beeldscherm te zien bij de tentoonstelling. Alle dagen open, behalve dinsdag, van 11-17 uur.

Pronken en Ploeteren op Groeneveldfestival

De film Pronken en Ploeteren aan de Vecht maakt deel uit van het Groeneveldfestival op zondag 16 september 2012. Dit festival van het goede leven vindt plaats op Kasteel Groeneveld in Baarn. In de Kasteelcinema (historische keuken) kunt u om 15.00 uur gaan genieten van onze film, die laat zien dat het goede leven niet altijd vanzelf komt.
Kijk voor het volledige programma van het festival op de website van kasteel Groeneveld.

Pronken en Ploeteren op NostalgieNet

Op 28 oktober 2012 zond Nostalgienet onze film Pronken en Ploeteren aan de Vecht meerdere malen uit. Ook was de film die avond nogmaals in de Vechtstreek te bewonderen op het oude buiten Boom en Bosch, ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht.

Kijk Pronken en Ploeteren op Landgoed Doornburgh in Maarssen

Op zondag 9 september 2012 kunt u de documentairefilm Pronken en Ploeteren aan de Vecht bekijken in de Groene Kamer van het 18e eeuwse landgoed Doornburgh. Doorlopende voorstelling tussen 11.30 uur en 17 uur. De vertoning maakt deel uit van het programma van Open Monumentendag in de gemeente Stichtse Vecht.

Ook op 26 september en 28 november 2012 is de film nog te zien op landgoed Doornburgh. Opgave via het Vechtstreekmuseum.

 

Kijk Pronken en Ploeteren op Hemelvaartsdag 17 mei op RTV Utrecht

Voor wie hem nog niet gezien heeft, of er geen genoeg van krijgt: de film Pronken en Ploeteren aan de Vecht is op Hemelvaartsdag 17 mei de hele dag te zien op RTV Utrecht. Vanaf 7.00 uur is de film ieder heel uur te bekijken.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht. Via diverse digitale tv-aanbieders ook elders in Nederland te bekijken.

Veel kijkplezier!

2 en 16 mei 2012: Film Pronken en ploeteren te zien op landgoed Doornburgh

In samenwerking met landgoed Doornburgh in Maarssen organiseert het Vechtstreekmuseum dit jaar vier woensdagmiddagvertoningen op het statige 18e eeuwse buitenhuis van landgoed Doornburgh. Data: 2 mei, 16 mei, 26 september, 28 november. Tijdstip: 13.30 -14.30 uur.

Toegangsbewijzen uitsluitend te verkrijgen via het museum: www.vechtstreekmuseum.nl

27 maart 2012
Regisseuse Pronken en Ploeteren aan de Vecht bij U-vandaag op RTV Utrecht.
Vanavond is in de nieuwsrubriek van RTV Utrecht een kort interview te zien met regisseuse Godelieve Eijsink over de film die zij maakte voor Stichting Groene Parels. De documentaire wordt op donderdag 17 mei 2012 (Hemelvaartsdag) uitgezonden op RTV Utrecht.

Zaterdag 31 maart 2012
Speciale openingsvoorstellingen Pronken en Ploeteren voor publiek!

Tijdens de openingsdag van het Themajaar van de Historische Buitenplaats is de film Pronken en Ploeteren aan de Vecht twee maal te zien voor publiek. De documentaire naar een idee van Inge Dekker en Henriëtte Emaar geeft een unieke kijk in het reilen en zeilen van drie buitenplaatsen langs de Vecht: Gunterstein, VreedenHoff en Huize Daelwijck. Centraal in de film staan de tuinen en de geschiedenis.

De voorstellingen vinden plaats op Kasteel Nijenrode. Een unieke kans voor het publiek om kennis te maken met dit kasteel en deze bijzondere buitenplaatsen.

Datum: Zaterdag 31 maart, Kasteel Nijenrode (Koetshuis), Straatweg 25, Breukelen
Aanvang: 14.00 uur en 15.30 uur. Graag op tijd aanwezig zijn.
Toegang: Helaas zijn de voorstellingen volgeboekt! (30 maart 2012). U kunt zich niet meer aanmelden. Graag verwijzen wij u door naar de mogelijkheid de film nog te bekijken tijdens de voorstellingen die nog worden gegeven door het Vechtstreekmuseum. Kijk voor meer informatie op de website van het Vechtstreekmuseum in Maarssen.

Tevens zal de film te zien zijn op RTV Utrecht, gedurende Hemelvaartsdag (17 mei 2012). de film wordt dan meerdere malen vertoond.


Nijenrode

31 maart 2012:

Première film Pronken en Ploeteren en presentatie boek op Nijenrode

2012 is het jaar van de historische buitenplaats. Op 31 maart 2012 opent Gemeente Stichtse Vecht dit themajaar op kasteel Nijenrode in Breukelen.
Centraal in het programma staan de presentatie van het boek Vechtse Paradijzen van Inge Dekker en Henriëtte Emaar en de première van de film Pronken en Ploeteren aan de Vecht van Stichting Groene Parels.
In de ochtend is er een officieel programma voor genodigden. In de middag is de film te zien voor publiek uit de regio.


februari 2012:

Vechtse Paradijzen naar de drukker

Het boek Vechtse Paradijzen is half februari naar de drukker in Italië gegaan.
Het wordt een prachtige uitgave met een schat aan informatie, boeiende verhalen, bijzondere historische prenten en sfeervolle tuinfotografie van Eric van Lokven.

Vechtse Paradijzen neemt u mee naar 15 verdwenen en nog bestaande tuinen bij buitenplaatsen en kastelen in de Utrechtse Vechtstreek.

Een voorproefje uit het boek:

  • Berceaux op kasteel Sypesteyn, Nieuw-Loosdrecht,  foto Eric van Lokven
  • Slot Zuylen, Oud-Zuilen, foto Eric van Lokven
  • Etagelinde bij Muiderslot, Muiden, foto Eric van Lokven
 

In dit nieuwsarchief vindt u eerdere berichten van onze website.