Film Pronken en Ploeteren

De dvd Pronken en ploeteren is verkrijgbaar bij het Vechtstreekmuseum in Maarssen.

Woont u daar niet in de buurt dan kunt u de dvd ook bestellen bij Stichting Groene Parels. Stuur hiertoe een email met uw postadresgegevens via het contactformulier en wij informeren u over de betaalwijze. U betaalt dan wel verzendkosten.

Bekijk de 'trailer' van de film.

Pronken en Ploeteren
In de 17e eeuw worden langs de Vecht prachtige Nederlandse tuinen aangelegd. Buitenplaatseigenaren creëren hier met lef, techniek, creativiteit en vooral veel geld (afkomstig van de VOC) ware lustoorden: tuinen met strakgesnoeide hagen in vormen, met fonteinen, beelden en exotische planten. Het is de toptijd de Nederlandse tuinkunst.

De Vechtstreek spreekt nog steeds tot de verbeelding.  De filmdocumentaire 'Pronken en Ploeteren aan de Vecht' brengt de huidige buitenplaatsen Gunterstein in Breukelen, VreedenHoff in Nieuwersluis en 'Huize Daelwijck' in de Utrechtse wijk Zuilen in beeld. Eigenaren en beheerders geven ieder op eigen wijze invulling aan het behoud van het historische karakter van de tuinen: hoe dit groene erfgoed te laten voortleven?

Informatie over de dvd
Regie: Godelieve Eijsink
Idee en copyright: Stichting Groene Parels, Inge Dekker en Henriëtte Emaar
Productie: De Familie
Lengte: 50 minuten
Prijs: € 7,50.

Film beschikbaar voor educatieve doeleinden

Stichting Groene Parels stelt de film op verzoek beschikbaar aan non-profitorganisaties voor vertoning voor educatieve doeleinden. Neem hiervoor contact op met de stichting via het contactformulier.

De realisatie van de film Pronken en Ploeteren is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Architectuur (Regeling Projectsubsidies Belvedere), Provincie Utrecht (Agenda Vitaal Platteland en Regeling Utrechtse Schatkamer), SNS Reaalfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingenfonds (SHV), K.F. Hein Fonds en J.E. Jurriaanse Stichting